HUVO steunt oproep KNGF Geleidehonden

Huvo wil graag de volgende actie onder uw aandacht brengen….

INZAMELPUNT PLASTIC DOPPEN VOOR KNGF GELEIDEHONDEN

Iedereen heeft ze thuis: plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflessen of zuivelpakken. KNGF Geleidehonden roept mensen op deze niet weg te gooien, maar in te leveren! Door doppen te sparen ontlast men het milieu én steunen zij KNGF Geleidehonden. De ingezamelde doppen leveren namelijk geld op bij recyclebedrijven. Deze opbrengst gaat geheel naar de opleiding van de geleidehonden.

U kunt ze nu inleveren bij Wereldwinkel Voorschoten, Schoolstraat 45. Spaart u ook mee? Voor u een kleine moeite, maar een speciaal opgeleide hond betekent straks voor iemand met een handicap een groot verschil.

Schone doppen

“Meedoen aan de doppenactie is heel simpel”, vertelt Max van Steijn, die de actie vanuit KNGF Geleidehonden coördineert. “Gooi de plastic doppen niet weg, maar spoel ze even schoon. Heeft u een (vuilnis)zak vol gespaard, dan kunt u ze inleveren bij een inzamelpunt in uw buurt. Een gebaar waar wij heel blij mee zijn!”, aldus Van Steijn. Alle ronde plastic doppen en deksels zijn welkom, van mineraalwaterflessen, frisdrankflessen, melk- of yoghurtpakken, fruitsappakken en sportdrank (zonder het kleine doorzichtige dopje binnenin). Maar ook doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddelflessen en deksels van pindakaas- en chocopastapotten worden graag in ontvangst genomen op de inzamelpunten.

Opbrengst voor geleidehonden

De gespaarde doppen kunnen afgeleverd worden bij Wereldwinkel Voorschoten. Het is niet mogelijk om de plastic doppen bij KNGF Geleidehonden zelf in te leveren. Wij zorgen ervoor dat de doppen naar een recyclebedrijf gaan dat een vergoeding toekent aan KNGF Geleidehonden. De opbrengst komt vervolgens ten goede aan de opleiding van de geleidehonden voor mensen met een handicap.

Doppen inleveren

In heel het land zijn inzamelpunten voor de plasticdoppenactie voor KNGF Geleidehonden. Kijk op www.geleidehond.nl/doppen voor een inzamelpunt bij u in de buurt. Namens de geleidehonden bedankt!

Wereldwinkel Voorschoten
Schoolstraat 45
Openingstijden:

  • Dinsdag 13.30- 17 uur
  • Woensdag en donderdag 10-17 uur
  • Vrijdag 9.30-17 uur
  • Zaterdag 10-17 uur

Wij voelen ons verbonden met al onze mede-mensen en hopen met het worden van een inzamelpunt voor KNGF op een beter leven voor mensen met een beperking.

1 comment for “HUVO steunt oproep KNGF Geleidehonden

Comments are closed.