Aaiprojecten

aaiproject met Bennie

 

De aaiprojecten die HUVO organiseert zijn een groot succes. Vrijwilligers bezoeken met hun huisdier(en) bejaarden-/verzorgingstehuizen in de regio. Daar kunnen bewoners de dieren aaien, knuffelen, of alleen maar even vasthouden. Opvallend is dat ouderen die aan het begin van het aai-uurtje passief in hun stoel zitten steeds levendiger worden. De meesten hadden vroeger een hond of kat in huis en al snel komen de herinneringen en daarmee de verhalen. Ouderen fleuren helemaal op wanneer ze een dier kunnen aaien of knuffelen. Ery van Wieringen, oprichtster van HUVO wist er alles van. “Dieren geven mensen rust. Bij dementerende ouderen merken we dat zij zich allerlei dingen van vroeger herinneren als ze contact hebben met een dier.” Konijntjes zijn heel geschikt als aai-dieren, ze hippen gezellig over de tafels en komen bij iedereen even snuffelen; natuurlijk krijgen ze dan allerlei lekkers toegestopt.

animaatjes-konijnen-73487

Pootje omlaag

Op verzoek hebben wij een NL-Doet project gedaan in Verzorgingstehuis Adegeest-Hofland in Voorschoten. De bewoners blij en onze “aai-knuffels” hebben weer hun best gedaan.

 

Adegeest 6

Adegeest 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Adegeest

 

Pootje omlaag

Aaiproject Rivierduinen Leidschendam-Voorburg.

Ineke 2Wij hebben een nieuw aaiproject, nl. Rivierduinen in Leidschendam. Dit is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. De gasten zijn heel enthousiast en reuze geïnteresseerd in de dieren. B.v. een jongeman die vroeger met zijn hond wandelde en die nu hetzelfde gaat doen met een van de teckels. Een van de vrouwelijke gasten is helemaal weg van een van de konijnen en die wordt dan ook “plat” geknuffeld.

Kortom dit wordt weer een zeer geslaagd project.Rivierduinen

 

 

 

 

 

 

 

Pootje omlaag

 

Het aaiproject Topaz/WZC Vlietwijk heeft er een nieuwe knuffelaar bij. De Shi Tzu Sintho is nu ook van de partij. Hij vindt alles en iedereen prachtig en knuffelt met alles wat op zijn pad komt. Sintho is heel geschikt voor aaiprojecten. Hij is lief en speels, een echte aanwinst voor de aaiprojecten van HUVO.

Sintho

 

Pootje omlaag

Aaiproject De Mantel

Regelmatig bezoeken wij Verzorgingstehuis De Mantel in Voorburg. Hierbij de  foto’s van twee vrijwilligers die mee doen aan dit project.Dit zijn Beau en Joshua.

 

Beau

 

 

 

Joshua

Pootje omlaag

Aaiproject Schoorwijck Leidschendam

Met een flinke bezetting, 5 honden en 2 konijnen, bezochten de HUVO vrijwilligers verzorgingstehuis Schoorwijck. Het was weer een gezellige middag en met een tevreden gevoel gingen we naar huis.

 

Fifi0298a

Coco0301

Bobby0383

 

Indy met Mickie

Pootje omlaag

 

 

Aaiproject Mariahoeve 1e etage, draait al langere tijd mee en is nog steeds een succes. De senioren zijn altijd heel tevreden met onze bezoekjes en de dieren worden met veel liefde benaderd.

Giddy:1

Giddy:3

 

Indy:1

 

Pootje omlaag

 

Een kleinschalig aaiproject in 2 woningen van Topaz/WZC Vlietwijk met o.a. een konijn, gesponsord door Dierenspeciaalzaak Verhoog in Voorschoten.

Topaz-WZC VlietwijkTopaz-WZC Vlietwijk (2)

Topaz-WZC Vlietwijk (1)

Pootje omlaag

Bobbie en Fifi

Dit zijn Bobby (links) en Fifi, onze aai-konijntjes. Graag zouden wij wat meer konijntjes in onze aai-projekten hebben. Heeft u zo’n lieverd en wilt u wat tijd vrijmaken? Neem dan contact met ons op.

Pootje omlaag

mariahoeve133

Aaiproject Dierendag bij Mariahoeve:

Een fijne middag met veel tevreden bewoners. Het “aaien” was voor hen een heerlijke ontspanning.

 Pootje omlaag

 

Wij hebben veel aai-honden. Rustige dieren die alle aandacht heerlijk vinden en zich lekker laten aaien en knuffelen. Hieronder op de foto Giddy. Zij gaat met haar baasje regelmatig op “knuffeltoer”.

 

Giddy

HUVO organiseert aaiprojecten in:

Voorschoten: Verzorgingstehuis Adegeest/Florence Woon- en Zorgcentrum Vlietwijk Huize Foreschate
Voorburg: Verzorgingstehuis De Mantel/Verzorgingstehuis Rustoord (momenteel in Leidseveen)
Leidschendam: Verzorgingstehuis Schoorwijck/Verpleeghuis Prinsenhof
Den Haag: Verpleeghuis Mariahoeve 1e, 3e, 4e, 5e en 6e etage/Verpleeghuis Wenckenbach (Florence)
Leidschendam-Voorburg: Rivierduinen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.